Sigrid Absaloni koduaed.

Sigrid on elukutselt fotograaf ja tegutseb oma fotoateljees Stuudio 8.
Särav ja hakkaja hobiaednik hakkas oma pere koduaeda Pärnumaal Tahkuranna vallas, Reiu külas rajama 8 aastat tagasi.
Sigrid: ” Maa oli tavaline heinamaa, tühi väli, koorisime kogu sambla ja muru maha ja tassisime mitukümmend koormat mulda, sest all on puhas mereliiv, mulda pole siin üldse. Männid olid ainukese pisikesed puud, mis algul krundil olid, ei raatsinud maha võtta ja hakkasin nende ümber peenraid aretama, iga aastaga muudkui suuremakaks ja uhkemaks.
Nagu piltidelgi näha, meeldivad mulle väga värvid, olen püüdnud aeda istutada taimi nii, et igal ajal midagi õitseks. Palju on pinnakattetaimi, näiteks kukeharjalisi igat värvi ja igat sorti. Lemmikud on päevaliiliad ja tulbid, tulpe peaks sellel kevadel (2014.a.) kokku õitsema hakkama 1600-1700 tükki – see on kõige kaunim aeg aias üldse. Sibulaid ma üles ei võta, kui tulpe jääb vähemaks ja enam ei õitse, panen sügisel lihtsalt juurde. Aga praegu on 4-5 aastat sibulad ilusti vastu pidanud, ilma üles võtmata ja eks näis, kaua need lilled vastu peavad.
Talveks ei kata ma kunagi ühtegi taime kinni, nii laisk olen küll :), ei roose, põõsaid ega midagi muud. Mis kasvab, see kasvab ja ülearu ma ei muretse nende pärast 🙂
President kutsus meid 2012 aastal oma pidulikule vastuvõtule ja andis Kaunima Kodu tiitli 2012. Aastal 2013 võitsime me Kodukirja auhinna Kaunim maastikukujundus 2013″.

Kivipüramiidi sisse on ehitatud puidust komnurkne alus ja seguga kivid peale pandud. Ülejäänud kvivaed on ilma seguta ja 130 m pikkune.

 

Sigrid: “Veevaas on tavaline põrandavaas savist. Imestan ise ka, et see juba neli talve üle on elanud :). Polnud midagi muud nii suurt kusagilt võtta, siis mõtlesin, et proovin tavalist vaasi kasutada. Mees tegi põhja augu ja sättis pumba ja vooliku nii, et see käib ringi ning pumpab mäest üles vett alt tiigist “. 

 

 

 

 

Fotod Sigrid Absalon.